I oktober kom min yngste bror på besøg, for første gang siden jeg flyttede til Danmark. Vi spiste ude, festede, så håndboldkamp i Boksen og meget mere. Det satte sine spor i regnskabet. Min kæreste og jeg købte også nye vinterdæk til vores bil. Det satte også sine spor i regnskabet, men ingen af delene er jeg ked af. Mens det første var en fornøjelse, var det andet en nødvendighed.

Jeg var dog nødt til at overføre 3.000 kr. fra min opsparing til min lønkonto, for at ligningen gik op. Det er naturligvis alt andet end ønskværdig. Heldigvis får jeg en udbetaling i december, som jeg kan bruge til at fylde opsparingen op igen, og forhåbentlig bliver der også en lille rest, der kan investeres.

Refurbed 970x250

Men lad os nu ikke spilde mere tid med fortælling, lad nu tallene tale for sig selv:

  • Husleje (all inclusive): 2.400 kr.
  • Dagligvarer/restaurant/byture: 2.000 kr.
  • Transport: 300 kr.
  • Vinterdæk + montering: 1.250 kr.
  • Bøger: 465 kr.
  • Håndboldkamp: 400 kr.
  • Mobil: 240 kr.
  • I alt: 7.055 kr.

Jeg er igen utilfreds med at betalte 240 kr. for mit mobilabonnement og skal snart undersøge, om der ikke findes billigere alternativer. Abonnementet er som sådan ikke problemet. Problemet er, at jeg ringer meget til mine bedsteforældre i Tyskland, som på skift ligger på sygehus, og som desværre ikke har WhatsApp eller lignende.

Derudover ville jeg gerne have købt bøgerne brugt, men det lykkedes mig ikke, at få fat i brugte eksemplarer. Til gengæld har jeg fundet et par gode bøger i biblioteket – helt gratis.

Negative afkast på aktiemarkedet, men Mintos holder kursen

Hvis aktiekurserne var en rutsjebane, havde det helt sikkert været en hæsblæsende tur i oktober. Indeksfondende og ETFerne faldt med 4,79% og 5,61%. Men lad nu endelig være med at blive forskrækket over det. Hvis de små udsving kan få dig til at blive nervøs, skal du for alvor genoverveje din risikoprofil.

Virkeligheden er jo den, at jeg pga. kursfaldene har sparet 90 kr. i november sammenlignet med oktober.

Porteføljens samlede afkast i oktober var -4,3%.

Samlet afkast for oktober 2018

Mintos holder stadigt kursen, og jeg er allerede enormt spændt på at sammenligne afkastet fra i år med dem fra næste år. Mon ikke der viser sig en ganske positiv udvikling. Allerede nu synes jeg, at jeg kan erkende en dejlig udvikling fra marts til oktober. April har været lidt af en udbryder, uden at jeg ved hvorfor. Jeg finder også fortsat lån, som giver mellem 11% og 13,5% i renter. Thumbs up for det!

Hvis du endnu ikke investerer i Mintos, er du velkommen til at bruge min reklamelink og derigennem støtte bloggen. I så fald får du og jeg en 1% bonus oven på det beløb, du investerer.

Mintos cash flow (geninvesteret)

I oktober har jeg investeret 2.000 kr., hvilket fører til en samlet portefølje værdi på omkring 73.500 kr., som fordeler sig på følgende vis:

Portefølje oktober 2018

Synes du, at jeg mangler noget i min rapport? Så giv endelig lyd, og jeg vil prøve at tage højde for det næste gang.

Finansfilosoffen.dk

Ps. Tak for jeres input, Johan og Mikael 😉