Sverige, Sønderjylland, Tyskland, Belgien og Tjekkiet. En ferie er den perfekte lejlighed for at se nye steder samt at besøge familien og gamle venner.

Men når jeg sådan opremser alle de steder hvor jeg har været denne sommer, går det op for mig hvor meget jeg egentlig har været afsted. Og så undrer det mig heller ikke at perioden siden starten af juni, har været forholdsvis dyr.

Jeg har fået nogle kontanter af min mormor som arvede af hendes søster. 500€. Og jeg kan love at de blev brugt med maner undervejs.

Med kontanterne i hånden har jeg desværre været dårlig til at samle kvitteringer og føre regnskab. Udover de 500€ har jeg brugt 2.000 kr. på Airbnb og flyet til Prag, hvor en af mine venner fejrede polterabend, og ellers var min kæreste og jeg nok lidt oftere ude at spise end vi plejer.

Jeg vil skyde på at vi (især jeg) har brugt 3.500-4.500 kr. mere end vi plejer henover en periode på tre måneder.

Jeg er slet ikke i tvivl om at der har været mange stilleskruer som vi kunne have justeret for at spare penge. Vi kunne have brugt samkørselmuligheder som Gomore og Blablacar bedre, lavet mere mad selv, ladet være med at drikke alkohol etc.

Denne gang skal det dog ikke handle om hvordan man sparer penge på en sommerferie. Det findes der med sikkerhed tilstrækkelig mange blogindlæg om.

Jeg vil derimod benytte lejligheden til at sige: ”Det var fedt! Det har været en fed sommer!”

Det har været fedt at være uforberedt, helt uden plan, spontan, ustruktureret.

Det har været fedt at ringe til sine forældre, spørge om de er hjemme og så låne et par lydbøger (gratis) og køre de 750 km ned til dem. Det var også fedt med en spontan tur til sommerhuset, og at tage min kæreste til Belgien, hvor hun ikke har været før. Belgiske pralinéer, quiche og patéer… lækkert. Det var også fedt at være til polterabend i Prag med nogle rigtig gode venner selvom jeg normalt ikke er den store festabe.

Det var fedt, men det har også været dyr.

Jeg ville rigtige gerne fortælle jer at jeg har sparet et par tusind kroner denne sommer, men det har jeg bare ikke! Opsparingsraten er stadig opretholdt, men alle overskydende penge røg denne gang direkte i feriekassen og ikke i depotet.

Det var det valg jeg traf, og jeg fortryder det egentlig ikke. Skulle jeg? Jeg er i tvivl!

Hvordan har jeres ferie været?

Husk at give min facebookside et like, så du ikke længere går glip af nye indlæg.

Finansfilosoffen.dk