Så er vi i gang igen. Puha, den første måned løb tiden stærkt. Eller er det bare min opfattelse? Eksamener, en uges ferie, og så begyndte universitetet også igen. Whatever. Jeg håber, at du har haft en god start på året 2019.

Her er regnskabet for januar:

  • Husleje 2.400 kr.
  • Dagligvarer 1.800 kr.
  • Bil 880 kr. (benzin og grøn ejerafgift)
  • Bøger 444 kr.
  • Fødselsdagsgave 227 kr.
  • Apotek 190 kr.
  • Mobiltelefon 79 kr.
  • I alt 6.020 kr.

Økonomisk set har det været en almindelig måned, hvor vi brugte lidt flere penge på dagligvarer og lidt færre på benzin. Vi foretog os godt nok i starten af året at bruge lidt mindre på dagligvarer, men, hvad skal jeg sige, det lykkedes desværre ikke i januar. Forhåbentlig fremadrettet. Vi arbejder i hvert fald på det og prøver at planlægge vores indkøb bedre.

Lad os se på mine investeringer

I januar har jeg investeret 4.900 kr. i DJSI World.

For tiden får jeg forholdsvis mange henvendelser angående investering. Det betyder utrolig meget for mig, fordi det viser, at det, jeg gør, har en værdi. I er altid velkomne til at skrive, omend jeg ikke altid har et godt svar. Tak for tilliden.

Jeg investerer stadig i Sparinvests DJSI World fond, og det gør jeg gennem Nordnets månedsopsparing. Sune fra Frinans kritiserede forleden, at folk investerer 100% i aktier, men det gør jeg alligevel. Mine to primære grunde er, at jeg stadig er ung, og at min porteføljes værdi er forholdsvis lille. Det gør naturligvis mere ondt at miste halvdelen af en million kroner end at miste halvdelen af én krone. Derudover har jeg en opsparing som buffer. Men Sune har naturligvis en pointe, når han siger, at en investor skal kende sin risikotolerance.

Aktiekurserne steg knap 7% i gennemsnit

Aktiekurserne klatrede mod himlen i januar.

+6,18% voksede min portefølje i januar.

ETFerne steg næsten 8% og indeksfondene omkring 6,5%. Det er vist den største optur i en måned, siden jeg investerer. Men lad være med at give det for meget opmærksomhed. Kurserne forandrer sig løbende, og de kan være nede i kælderen igen i næste uge.

Mintos gav 0,96% i januar

Mintos giver også stadig positive afkast.

Lidt under 1%, eller 53 kr., har Mintos udbetalt i januar.

Jeg er utrolig spændt på at se, hvordan 2019 bliver sammenlignet med 2018. I princippet skal afkastet vokse pga. renters rente. Men gør det i virkeligheden det? Følg med.

En gode nyhed er, at der igen er flere lån med høje renter. Min Mintos-strategi er at investere i lån med høje renter og sprede pengene bedst muligt. Om det fungerer, vil først vise sig om mange år. Det er lidt af et lotteri, og derfor har jeg kun en lille investering i crowdlending. Indtil videre er Mintos dog en pengemaskine.

Hvis du også vil investere i Mintos, vil du gøre mig en kæmpe tjeneste ved at bruge mit reklamelink. Så får vi begge to en bonus på 1% af det beløb, som du investerer inden for de første tre måneder.

Men fortæl mig lige: Hvordan var din januar, er der sket noget spændende?

Finansfilosoffen.dk