Frit efter mottoet “Et billede siger mere end 1000 ord”, prøver jeg denne gang at gå ned på teksten og op på billeder. Juni måneden har været en tough måned, hvor madbudgettet skred igen. Derudover købte jeg 6 bøger, hvilket ligeledes viser sit aftryk i budgettet. Nedenunder laver jeg en liste med alle bøger hvis du skulle mangle et par summer-reads.

Indbetalinger pr. 06/06/2018

Cirka 60.000 kr. er nu alt i alt investeret i ETFs, indeksfonde og crowdlending. Den røde linje viser udviklingen af den samlede formue, mens de blå bjælker viser de enkelte indbetalinger.

Det er en lang sej træk og jeg ville da ønske at formuen voksede hurtigere, men for en studerende er det ikke så nemt at lægge 15.000 kr. til side hver måned. Jeg render rundt med en masse “gode” ideer om hvordan jeg kan tjene en ekstra skilling, men samtidig ønsker jeg ikke at det går (for meget) udover mit studie. Jeg ser mit studie bl.a. også som en investering i fremtiden – en investering i det man kalder humankapital.

Portefølje juni 2018

3.500 kr. blev i juni investeret i Sparindex DJSI World. Det svarer til 25 investeringsbeviser.

Jeg investerer fortsat i Sparindex’ bæredygtige afdeling DJSI World. Det synes jeg er en god måde hvorpå man kan investere ansvarligt uden at gå på kompromis med omkostningerne eller diversificeringen.

Vægtet afkast juni 2018

Det samlede afkast i juni 2018 er -0,52%.

Mintos (reklamelink) buldrer fortsat derudaf og stoppes nok først ved den næste større krise, hvor låntagerne kommer i problemer med deres tilbagebetalinger. Det er spændende at se, hvad afkastet bliver set på en hel finanscyklus. I denne måned var afkastet 1,05% eller omkring 55 kr. som dog blev geninvesteret med det samme. ETFerne blev ramt hårdest og gav et negativt afkast på -1,18%. Indeksfondende gav ligeledes et negativt afkast på 0,32%. Det samlede afkast (vægtet) er dermed -0,52%. Følg min facebookside for at få de nyeste indlæg. Finansfilosoffen.dk

Bøger: