Det er blevet august nu og jeg er klar med en opsummering af juli 2018.

Denne gangs statusopdatering vil jeg dog begynde med en kort historie fra det virkelige liv.

Der er en dygtig anlægsgartner. Hans store drøm er at udvandre til Canada sammen med sin kæreste. Hver dag knokler han mange overarbejdstimer for at hive en god løn hjem. Desværre er han dog også flittig til at bruge sin løn på campingudstyr, værktøj og tatoveringer. En dag går det dog op for ham at han nok aldrig kommer til Canada, hvis han fortsætter på den måde. Og så begynder han at tænke sig om. Han kontakter bl.a. mig, og jeg fortæller ham alt om hvordan jeg prøver at opnå økonomisk uafhængighed. Til sidst beslutter han sig for at investere i Mintos, og investerer pengene med det samme. Siden den dag holder han øje med sine udgifter og er nu mere optimistisk om at komme afsted end nogensinde før.

Nå, men nu til min egen rejse. Hvordan går den?

Budgettet

Juli har været en måned med mange rejser. Til Gøteborg, til Sønderjylland, til min familie i Tyskland og derfra til vores sommerhus tæt på Belgien og endelig også til Belgien. Benzinregningen eksploderede, men til gengæld har vi heldigvis brugt færre penge på mad.

Jeg arvede også 500€ som vi brugte til at købe benzin og mad af på vores ture i Tyskland og til Belgien. Resten af de 500€ beholder jeg til en polterabend i Prag lige om lidt. Og jer er sikker på at jeg ikke kan brænde dem fuldstændig af. Så mon ikke der bliver en lille rest til det næste indkøb ved grænsen til overs.

I det hele taget en ganske fin måned, men takket være også arven.

Investeringshistorie og min portefølje

Lad os nu se på mine investeringer og deres udvikling. Jeg har i juli investeret 3.430 kr. i SPIDJWKL. Det svarer til 25 investeringsbeviser. Det er et lille skridt, men et lille skridt er som bekendt også et skridt.

25 investeringsbeviser svarer til det samme antal som jeg købte sidste måned bare til en lidt lavere pris. Det er den gode side af en ellers kedelig juni. For en langsigtet investor kommer det meget belejligt, da faldende kurser er gode købsmuligheder.

Alt i alt har jeg nu investeret omkring 64.000 kr. i indeksfonde, ETFs og p2p-platformen Mintos. Størstedelen i DJSI World. Alt passivt. Jeg arbejder ikke for pengene.

Indeksfondene og ETFs

Udviklingen af indeksfondene har været dejlig i juli – 3,85% – hvilket dog desværre medfører en højere indkøbspris i august (medmindre kurserne falder igen før købsdatoen). Mine ETFs er ligeledes steget med 2,43%. Da jeg for tiden ikke køber nye ETFs, er denne udvikling ganske fin. Det er en sjov leg at sammenligne udviklingen af hinandens investeringer, men i princippet er jeg jo fuldstændig ligeglad med hvordan det gik i sidste uge eller måned. Det der tæller er, hvordan det går set over en lang periode; hvor kursen er når jeg vil begynde at sælge investeringsbeviserne.

Mintos

Lidt mere interessant er Mintos’ afkast. For det er sådan set månedlig cash flow, som jeg dog på nuværende tidspunkt geninvesterer med det samme. Mintos cash flow (geninvesteret) Det er lidt uklart for mig hvorfor udbyttet i april, maj og juni har været større end i juli. En del af forklaringen er nok penge fra cashback aktioner og den anden del af forklaringen hænger med sikkerhed sammen med hvornår tilbagebetalingsfristerne udløber. Ingen grund til at være nervøs.

Lige nu handler det alligevel ”bare” om at ophobe mange penge så afkastet på et tidspunkt reelt set kan erstatte nogle arbejdstimer. Nogle folk får allerede så mange udbytter fra p2p-investeringer og udbytteaktier, at de kan gå ned i arbejdstid. Nogle arbejder slet ikke mere.

Heri ligger for mig at se styrken af Mintos og andre p2p-platformer: cashflow.

Reklame: Hvis du vil bruge Mintos kan du tilmelde dig via denne reklamelink og få en 1% bonus uden at det koster dig noget ekstra.

I juli måneden gav Mintos ”kun” 43 kr., hvilket svarer til 0,84%. Porteføljens samlede afkast er dermed 2,8% for juli måneden.

Bloggen betaler sig

Den sidste glædelige besked er at bloggen i juli måneden gav et lille afkast. Jeg ved ikke om jeg må angive hvor stor de enkelte positioner er, men samlet set svarer beløbet til cirka 500 kr. for Mintos og Refurb (reklamelink).

Det viser at linkene har en værdi for jer, og at jeg kan inspirere nogle af jer til at tage økonomien alvorligt. Det er megafedt! Nu har jeg snart halvdelen af udgifterne til domain, server og wordpress design hjem igen… 😀

Husk at like min facebookside hvis du endnu ikke har gjort det.

Finansfilosoffen.dk