Ja. Efter knap 2 måneders intensive overvejelser har jeg i dag slået til. Jeg har i lang tid prøvet at overbevise mig selv om, at jeg ikke behøves en ny mobiltelefon, og at den gamle er god nok, men efter i går aftes gad jeg simpelthen ikke mere.

Min kæreste og jeg var inviteret til et event med lækker mad, gratis bar og nydelig livemusik. Jeg ville tage et par gode billeder og videoer, men det var desværre helt umuligt. Min mobiltelefons kamera er nemlig i stykker. Kameraet kan ikke stille skarpt længere. Det kræver som minimum 15 forsøg, før jeg med held får ét billede eller video, der er skarpt. Det gad jeg ikke mere, og så købte jeg efter atter en gang grundig overvejelse endelig en ny mobiltelefon.

Jeg overvejede allerede at købe en ny mobil sidste år, men der var jeg for nærig. Så havde jeg problemer med batteriet hele vinteren og overvejede igen at købe en ny mobil. Min nuværende iPhone 5s (alligevel 5 eller 6 år gammel), gik altid ud på trods af fuld batteri. Men jeg fandt ud af, at litiumbatterier åbenbart generelt ikke tåler kulde særlig godt. Det var ikke nødvendigvis en fejl ved min mobil. Men den her gang havde jeg simpelthen fået nok af kameraet og købte en ny mobil.

Jeg kiggede først på en iPhone 7, fordi jeg så et godt tilbud. (Eller det, der for mig ligner et godt tilbud.) Så så jeg en masse anmeldelser på Youtube og fik lyst til en nyere, bedre mobil. IPhone X, Samsung S10, Huawei P30, jeg har kigget på de fleste af dem. Og hold da op, hvor kan de meget.

For nogle uger siden var jeg i en Elgiganten for at se på en Samsung S10e og var tæt på at tage en med hjem. Men. Ville jeg virkelig give så mange penge for en mobiltelefon?

Jeg kan godt forstå, at andre gør. De er lækre, tager gode billeder og videoer og muliggør spil og streaming på forholdsvis stor skærm, men i sidste ende følte jeg, at mobilerne kunne meget mere end, hvad jeg havde brug for. Derfor købte jeg altså ikke den ellers fristende Samsung S10e eller iPhone XR.

I stedet købte jeg en iPhone 7 på tilbud, og nu glæder jeg mig til, at den når frem, så jeg snart kan tage gode snapshots igen.

Var det en fornuftig beslutning? Det synes jeg i den grad. Nu slipper jeg nemlig for at blive sur over et færdigt kamera 🙂