Det bedste øjeblik for forandring er nu. For i virkeligheden findes der aldrig DET bedste øjeblik. Eller i hvert fald kan vi ikke erkende det i øjeblikket. Først i bakspejlet giver det mening at sige, at dette og hint var gode øjeblikke for forandring – sammenlignet med øjeblikket før eller efter. Havde vi dog bare vidst det den gang … men det gjorde vi ikke, og det er ikke nødvendigvis vores skyld.

Jeg har som altid intet nytårsforsæt for det nye år. Den simple grund? Når jeg mener, at noget skal forandres, så gør jeg det med det samme. Hvorfor vente til den 01.01., som om der er noget magisk over den dag.

Hvis du vil investere, så gør det nu. Nu er det bedste øjeblik. MEN …

Stå af hamsterhjulet, nu!

På DR har der for nylig været en udsendelse om at stå af hamsterhjulet. Hvis du ikke har set den endnu, så kan jeg godt anbefale den. I forlængelse af udsendelsen fik mange en ide om, at de nu også skulle i gang med at investere og vende deres liv på hovedet for at stå af hamsterhjulet. På blot en dag fordoblede antallet af medlemmer af facebookgruppen FIRE Danmark sig. En gruppe, der omhandler at stå af hamsterhjulet ved at leve sparsommeligt og investere.

Mens jeg selv godt kan lide at leve sparsommeligt (sammenlignet med andre) og investere mine penge, vil jeg advare mod udelukkende at følge hjertet og glemme hovedet undervejs. Hvis du er en ny investor, eller hvis du har tænkt dig at begynde nu, så giv dig god tid i starten og læs og forstå. Fx kan du starte med min begynderguide. Ellers har jeg lavet en liste med andre nyttige hjemmesider her.

At stå af hamsterhjulet lyder fristende, men det er hverken nemt eller ønskværdig for alle.

Take-away 2018: Don’t do it, just stand there.

Min vigtigste læring i 2018: gør det så let som muligt for dig selv. Aktiemarkedet belønner dig ikke for at bruge mange timer på at handle aktier frem og tilbage eller lave dybtgående analyser af aktieselskaber. Det er faktisk meget underholdende at følge et par facebookgrupper af aktive investorer. De skifter deres holdning hver dag og er altid i tvivl om, om deres beslutninger var rigtige. Sikke en tilværelse, sikke en frihed de har.

Jeg vil faktisk påstå, at hvis du skifter dit nuværende liv ud med en tilværelse som aktiehandler, så skifter du bare et hamsterhjul ud med et andet. Og sandsynligvis giver dit nye hamsterhjul meget dårligere timeløn end dit gamle.

Den egentlige frihed består netop i, at vi i dag kan automatisere ALT. Det kræver én fast betalingsaftale og én månedsopsparing. Bum, færdig. Det er det. Gå ud, gå en tur, kys din kæreste, gå på arbejde. Men lad være med at kigge på aktiekurserne. Det hjælper ikke. Aktier er ikke en get-rich-quick formel. Så skal du spille lotto eller bruge alle dine penge på at købe én aktie. Men risikoen for at miste pengene er meget større end chancen for vinde noget som helst. Hvad du i sidste ende gør med dine penge, bestemmer du naturligvis selv …

Godt nytår og held og lykke med dine investeringer i 2019!!!

Husk at like min facebookside, så du aldrig igen går glip af mine indlæg 😉