Jul, julefrokoster, bryllup, en tur til Tyskland, nytårsfest. Uha. December var en begivenhedsrig måned, men det var også en skøn måned. Jeg ser jo min familie kun to gange årligt, da de bor længere væk, og julen er en af gangene. Det samme gælder for mine tyske venner, hvoraf en har giftet sig og inviteret mig og en hel masse af vores fælles venner. Det var rigtig dejligt at være med til. Ellers bød denne december som de sidste par år på en masse eksamensarbejde. Noget af det var meget spændende (fx en eksamen i form af en debat), andet knap så spændende (analyse af en plakat).

Men lad os nu kigge på udgifterne:

  • Husleje (alt inklusiv): 2.400 kr.
  • Dagligvarer/restaurantbesøg/byture: 1.300 kr. (Hvor er det dog dejligt (og billigt) at bo hos mor og far et par dage …)
  • Transport: 1.050 kr. (Skyldes især min tur til Tyskland. Derfor har jeg ikke delt denne post med min kæreste.)
  • Mobil: 79 kr. (Lækkert! Men jeg skiftede abonnement, så det fremover koster 130 kr. + et skiftegebyr.)
  • Julegaver: 390 kr. (Faktisk er beløbet lidt højere, men nogle af julegaverne blev købt i supermarkeder og er derfor indeholdt i den anden post.)
  • Div. forsikringer: 4.000 kr. (+ 2.500 kr. som min kæreste bidrager.)
  • Blog (Ja, det koster …): 800 kr.
  • Alt i alt: 10.019 kr.

Så udgifterne var høje, men det skyldes især forsikringerne, der skulle betales i december. Trækker man det engangsbeløb fra, så bliver cirka 6.000 kr., hvilket jeg synes er okay. De høje transportomkostninger på grund af turen til Tyskland udlignes bl.a. af de lavere omkostninger for mad.

Mine investeringer

Der er stadig god gang i aktiemarkedet og kurserne har bevæget sig ned ad det meste af december. Som du måske ved, beskæftiger jeg mig stort set ikke med aktiemarkedet, så jeg kan ikke give dig en detaljeret forklaring for det. Men det er også ligegyldigt i min situation og forhåbentlig også i din.

Som ung investor med forhåbentlig lang tid tilbage (man ved det jo aldrig 100%), udnytter jeg kursfald og køber billigere ind. (Nu håber jeg selvfølgelig, at kurserne ikke stiger igen, før jeg køber nye fondsandele den 07.01. … det ville være en skam :D). Ikke fordi jeg timer mine indkøb, men fordi det sker helt automatisk, når jeg investerer gennem en månedsopsparing som Nordnets.

Du: ”Blabla, bliv nu konkret …”

Jeg: ”Undskyld, det skal jeg nok.”

Min portefølje er faldet 5,73% (altså -5,75%) i december. ETF’erne er faldet med 7,04%, indeksfondene med 6,69% og kun Mintos har igen givet et positivt afkast på 1,08%. (OBS! Dette link til Mintos er et reklamelink. Hvis du ikke vil, at jeg får mine 800 kr. tilbage, så undgå venligst at bruge linket. Hvis du derimod alligevel har tænkt dig at investere i Mintos, så må du gerne bruge det, og vi får begge to en bonus på 1% af det beløb du investerer indenfor de første 3 måneder.)

Afkast (%) december 2018

Helt konkret har jeg fået 59 kr. fra Mintos. Tro det eller ej 😉. Men de er naturligvis allerede geninvesteret. Mvh. Renters Rente.

Mintos cash flow (geninvesteret)

Intet nyt i forhold til min portefølje. Mintos positionen er steget sammenlignet med resten, hvilket dog skyldes, at Mintos som har givet et positivt afkast, mens aktiekurserne er faldet.

Jeg har foreløbig heller ikke planer om at investere i andet end Sparinvests DJSI World.

Portefølje december 2018

En aktiesparekonto har jeg ikke indrettet på grund af lagerbeskatning. Hvis jeg dog på et tidspunkt skulle nærme mig 42% i aktieskat, bliver det mere aktuelt for mig. Jeg lover dig dog, at der går lidt tid endnu 😉.

Husk at give min facebookside et like, så du får serveret mine indlæg på et sølvfad.

Godt nytår.

Finansfilosoffen.dk