Et online forsikringstjek kan være årets bedste investering. Du skal tænke: hvis du bruger én time på at finde en forsikring som er 300 kr. billigere end den du har lige nu, har du haft en timeløn på 300 kr. Og set over 10 år har du sparet 3.000 kr. ved at bruge én time på at finde en billigere forsikring. Ikke dårligt, eller hvad siger du?

Derfor bør du altså gennemføre et forsikringstjek hvert år. Jeg er ingen forsikringsekspert og derfor vil jeg heller ikke prøve at rådgive dig, men jeg vil gerne prøve at skærpe dine sanser. For forsikringsfolk er også først og fremmest sælgere. De lever af, at du tegner en forsikring, som du i bedste fald aldrig gøre brug af. Selvfølgelig skal du have en ulykkes- og indboforsikring. Og, ja, din bil skal også være forsikret. Men én af de ting du kan starte med, er at tjekke om du ikke er overforsikret.

Kend dine behov

Lige som med din telefon: når du kun bruger 5 GB om måneden er det overflødig at betale 50 kr. ekstra for at have 15 GB. Det samme gælder, for din bilforsikring. Når du kun kører 12.000 km om året, behøves du ikke at være forsikret for 25.000 km. Og når du, som jeg, ikke har noget af værdi i din lejlighed, behøves du heller ikke en indboforsikring, der dækker op til flere millioner.

Det burde egentlig give sig selv, men nogle gange kan man godt overse det. Eller også kan en overforsikring skyldes, at man tidligere havde noget af værdi, som nu er væk og hvorefter man har glemt at ændre sin forsikring.

Så, før du overhovedet tænker på et forsikringstjek skal du først og fremmest være klar over dine egne behov. Først når du kender dem, er du i stand til at forhandle med forsikringsfolkene.

Sammenlign min. 3 forsikringer

Nu hvor du kender dine behov kan du gå i gang med dit forsikringstjek. På nettet kan du finde relevante forsikringstilbud. I starten er det en rigtig god ide, at indhente mange tilbud. Du kan for eksempel bruge hjemmesiden FINDFORSIKRING hvor du kan indtaste dine behov og få 3 gratis tilbud. Sammenlign tilbuddene og vælg det billigste. Det er nok den absolut nemmeste variant.

Findforsikring

Hvis du vil et niveau højere op, tror jeg du er nødt til at ringe rundt til forskellige forsikringsselskaber. Det kan nemlig en gang i mellem være, at de vil gå lidt ned i prisen for at vinde dig som kunde. Det er dog sjældent, og ofte vil man ikke spare meget. Men hvem ved.

En anden fordelagtig ting er at sammenligne forskellige forsikringspakker. Ofte kan du få rabat, når du tegner flere forsikringer hos det samme selskab. Men pas på, det betyder ikke, at du skal tegne unødvendige forsikringer. Men i stedet for at have indbo-, ulykke- og bilforsikringen hos tre forskellige forsikringsselskaber, giver det god mening at samle dem hos en. Det er billigere.

Og hvis du lever sammen med din kæreste, kan I også prøve at få en lille rabat for, at I begge to tegner forsikringer hos dem..

Spørg i øvrigt også din egen forskring om du stadigvæk har deres bedste tilbud, eller om de i mellemtiden har lavet et bedre. Det gælder i sær, når du finder et andet, billigere forskringsselskab. Så skal du ringe til dit eget og spørge, om de ikke kan matche prisen.

Opsamling

Lav et forsikringstjek en gang om året. Når du har gjort to eller tre gange kende du også dine behov rimelig godt og du kan hurtigere sammenligne de forskellige forsikringstilbud. Nogle gange kan et par telefonopkald spare dig et par hundrede kroner. Og det er altid en fin timeløn.

Hvis du ikke finder noget, der er billigere er det ikke mindre godt. For så ved du netop, at du har det bedste tilbud for dig.

Husk, økonomisk frihed opnås ikke ved at bruge flere penge end nødvendigt. Og mange bække små…

Vil du prøve FINDFORSIKRING og indhente 3 gratis tilbudhttp://bit.ly/2EKN0re (reklamelink)

Hvis du kunne lide indlægget vil jeg glæde mig over et like på min facebookside. På den måde får jeg en større rækkevidde og du kommer ikke til at gå glip af nye indlæg.

Finansfilosoffen.dk