Forestil dig, at du ligger på stranden på en varm caribisk ø, en kold cocktail i hånden, solens varme på huden og duften af havet i næsen. Samtidig formerer pengene sig på dit depot utrættelig – 24/7.

Eller forestil dig, at du kan være sammen med din familie, så meget, du har lyst til. Du leger med dine børn, mens I lytter til din yndlingsplade, og lokalet bliver indtaget af kageduften fra ovnen. Samtidig vokser dit depot, uden at du rører en finger.

Er det skønne tanker?

Det synes jeg godt nok også.

Og heldigvis er de ikke virkelighedsfjerne heller. Et hav af troværdig forskning peger nemlig på, at din aktieportefølje ikke performer bedre af, at du sidder i en mørk kælder og handler eller plukker aktier.

Hvorfor det er sådan?

Det har jeg beskrevet her.

Brug din tid på det du vil

Når det nu er sådan, at du ikke bliver en mere succesfuld investor ved at blive ekspert aktiehandler eller ekspert aktieplukker, hvad skal du så bruge din tid på?

Brug din tid på det du vil.

Jeg har eksempelvis valgt, at jeg vil have mere tid sammen med min kæreste. Bare nogle aftener, hvor vi begge to har fri, laver mad sammen, spiser sammen og hygger os på sofaen med en film på fjernsynet. Den lille ting har gjort os begge to lykkeligere og mere afslappet.

Men det er jo kun én mulighed at prioritere sin tid på. Du har måske andre ideer, og sådan er vi jo forskellige fra hinanden.

Så find din egen interesse frem, og dyrk den. Dine investeringer passer sig selv bedst.

Hvis det hele er et spørgsmål om penge, så findes der også langt bedre muligheder end aktiehandel eller -plukning. Som studerende kan du finde dig et studiejob og tjene et par skillinger ved siden af.

Jeg arbejder eksempelvis som håndboldtræner, hvor jeg gennem min hobby får lidt lommepenge ved siden af mit studie. Derudover har jeg de sidste to år været instruktor på uni og tjent et par skillinger på det.

Hvis du allerede er i job, kan du jo spørge din chef, om det er muligt, at arbejde et par timer ekstra. Du kan også åbne din egen biks og bruge aftentimerne på at arbejde i den. Som konsulent, programmør, tekstforfatter, eller hvad du nu er god til.

Det er i hvert fald meget nemmere at tjene ekstra ved at arbejde for det end ved at handle aktier frem og tilbage. Meget nemmere!

Aktiehandel og aktieplukning er ikke tiden værd

Det er ikke værd at handle aktier eller plukke dem, da det kræver en del tid og med stor sandsynlighed ikke betaler sig. Det er heller ikke noget, du kan blive bedre til, lige som du ikke kan blive bedre til at spille lotto.

Derfor er mit velmente råd, at du bør bruge tiden på det, der virkelig betyder noget for dig. Og hvis det er penge, der betyder noget for dig, så arbejd for dem.

Din psyke og din pengepung vil helt sikker takke dig en dag.

Finansfilosoffen.dk

Ps. Hvis du endnu ikke ved, hvordan passiv investering fungerer, så læs dette indlæg.