Du er begynder i investering? Gør det så nemt som muligt.

Egentlig er det ligegyldigt om du er begynder eller ekspert, det handler altid om at gøre tingene så nemt som muligt.

Det har allerede William af Ockham rådet os til: hvis man kan opnå et og samme mål på forskellig vis, så skal man foretrække den nemmeste løsning.

ETF’en som jeg har valgt at kalde ’den bedste ETF for begyndere i 2018’ er altså en, som gør investering nemt. En, der kan rigtig meget, til en lav pris.

Og selvfølgelig handler det om en ETF, som er tilgængelig i Danmark.

Har du en formodning?

Den bedste ETF i 2018 for begyndere er efter min mening… iShares Core MSCI World 

Vinderen er et multitalent

Nu er det jo ret nemt bare at udråbe en eller anden ETF, som den bedste. Men med kvalitet har det ikke nødvendigvis noget at gøre.

Så lad mig argumentere for mit valg, og så er jeg da spændt på, om du er enig, eller ej.

Diversificering

Som begynder i investering bør man sigte efter at danne et solidt grundlag. Som investor vil man forstørre sin formue og ikke gamble med det.

Af denne grund gik jeg efter en ETF, der følger et stort indeks.

Det gør iShares Core MSCI World. Den følger nemlig MSCI World indekset, som dækker over flere tusinde af de største aktieselskaber i industrilandene.

Et stort indeks beskytter mod volatilitet i kraft af dens store diversificering, men det alene er ikke nok.

Uanset om man er begynder eller professionel, vil vi også gerne have et højt afkast og her er omkostningerne (bl.a. ÅOP) alt afgørende.

Omkostningerne

Den valgte ETF har en ÅOP på blot 0,2% hvilket er i den lave ende af skalaen.

Der findes dog en anden ETF (Xtrackers MSCI World), der kun koster 0,19% i ÅOP. Hvorfor har jeg ikke valgt den?

Grunden er at dens samlede markedsværdi er meget mindre, hvilket øger chancen for, at investeringsfirmaet på et tidspunkt lukker den ned. Selvom vi sandsynligvis får vores penge, er det ubelejligt.

Automatisering via månedsopsparing

Det sidste kriterium jeg har valgt er, at ETF’en kan bespares via månedsopsparing.

Det har to væsentlige fordele for begyndere. For det første muliggør dette, at investere små beløb fra 500 kr. og op efter. For det andet kan hele investeringsprocessen automatiseres på den måde.

Man skal bare sætte en fast betalingsaftale op hos sin bank, og derefter investerer mægleren (f.eks. Nordnet) hver måned, helt automatisk.

Kan det gøres nemmere? Er du enig med mit valg, eller hvilken ETF synes du er den bedste for begyndere? Jeg vil gerne høre din mening.

Hvordan ETFs skal bruges

Selv den bedste ETF er kun så godt, som det menneske, der bruger den.

ETF’er er passive investeringsprodukter, og som sådan skal de også bruges. Køb og behold. En ETF skal ikke handles. Kun hvis du tager hensyn til det, får du gavn af de lave omkostninger.

Resume

iShares Core MSCI World ETF’en er fra mit perspektiv klart den bedste ETF for begyndere i 2018, som man kan finde i Nordnets månedsopsparing.

Alle andre er for snævre, dyre, eller har en for lille volumen.

Desuden giver den en solid base, som senere kan udvikles ved at tilføje flere ETFs, som eksempelvis en EM ETF, eller small cap ETFs.

Jeg er ikke finansrådgiver eller lignende, så tag det her som min egen mening, og ikke en købsanbefaling. Sæt dig grundigt ind i tingene, og overveje mulige risici, før du går i gang.

Hvis du kunne lide indlægget vil du gøre mig en tjeneste ved at like min facebookside. På den måde får jeg en større rækkevidde og du får besked når jeg har et nyt indlæg klar til dig.

Finansfilosoffen.dk